Sleutel-op-de-deur Renoveren

Sleutel-op-de-deur Renoveren


Een sleutel-op-de-deurfirma die zich toelegt op renovatie? Het bestaat wel degelijk. De grote voordelen van sleutel-op-de-deur renoveren liggen bij het veilig renoveren en een duidelijke kostenraming.

Net als bij een nieuwbouwproject zet de sleutel-op-de-deurfirma zijn kennis en ervaring in voor de realisatie van jouw renovatie- of uitbreidingsproject. Meestal start het traject met de creatieve aanpak waarin jullie wensen onder de loep worden genomen. Nadien kiezen jullie samen de materialen. Sommige sleutel-op-de-deurfirma’s werken met vaste leveranciers die in grote hoeveelheden en zo tegen een schappelijke prijs hun materialen kunnen afleveren. Indien nodig zorgt het bedrijf voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning. 


Zonder risico

Werken met een sleutel-op-de-deurbedrijf om een renovatieproject aan te pakken, heeft alleen maar voordelen. De grote bekommernis ligt vaak bij het budget. Als verbouwer heb je doorgaans geen zicht op het totale kostenplaatje. Een sleutel-op-de- deurfirma geeft je een duidelijke kostenraming. Zelfs bij onvoorziene omstandigheden verschilt de uiteindelijke prijs niet veel van die eerste raming. Ook schakel je het risico van niet-gekende problemen bij een eigen aanpak uit. Een sleutel-op-de-deurbedrijf detecteert risico’s en draagt dit risico wanneer ze aan jouw renovatie beginnen.


Samenwerken met aannemers

Een planning opmaken als je verschillende aannemers voor je renovatie contacteert, is al even moeilijk. Bij sleutel-op-de-deur is het duidelijk wanneer welke aannemer start en welke werken wanneer en hoelang in beslag nemen. Zo weet je perfect wanneer je werf tot jouw nieuwe paleisje omgetoverd is. Deze verschillende partijen moeten kunnen samenwerken. De sleutel-op-de-deurfirma staat zo garant voor een vlotte planning en coördinatie.
Heb je geen eigen ontwerp of van een architect klaar? Dan kan een sleutel-op-de-deurfirma je begeleiden bij je ontwerp. Ze werken ook samen met interieurarchitecten. Wanneer het om een woning gaat waarin je wilt renoveren met het oog op aangepast wonen (handicap of voor de oude dag), ben je ook bij een sleutel-op-de-deurfirma aan het juiste adres.


Offerte opvragen

Neem niet voor eender welke klus een sleutel-op-de-deurbedrijf onder de arm. De bedrijven staan niet te springen om een kleine aanpassing uit te voeren aan bijvoorbeeld de elektrische installatie of het sanitair. Hiervoor vraag je best een gespecialiseerde vakman. Voor sleutel-op-de-deurbedrijven is een renovatieproject pas interessant wanneer er meerdere disciplines bij komen kijken en ze hun knowhow inzake coördinatie kunnen uitspelen. Vraag uiteraard een zo gedetailleerd mogelijke offerte zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan.


Met dank aan: Habitos.be